[Dibbler] Error when DHCP Server started

Avinash Ramanath avinashr at gmail.com
Wed Sep 6 19:33:09 CEST 2006


Hi Sob,

I tried the new win2k server and it looks like it is working and going
beyond the parsing phase, and is in the accepting connections phase.
Great!

Thanks.
Avinash.


On 9/6/06, Sob <sob at hisoftware.cz> wrote:
>
> Hi,
>
> in current release only client works under Windows 2000.
>
> When running server, you should get something like:
>
> 17:03:58 Notice    Windows 2000 detected (major=5, minor=0), so this
> is proper port.
> 17:03:58 Critical  | Dibbler - a portable DHCPv6, version 0.4.1
> (SERVER, WinNT/2000 port)
> 17:03:59 Notice    Detected iface Loopback Pseudo-Interface/1, MAC=.
> 17:03:59 Notice    Detected iface Tunnel Pseudo-Interface/2,
> MAC :00:00:00.
> 17:03:59 Notice    Detected iface 6-over-4 Virtual Interface/3,
> MACÀ:a8:50:13.
> 17:03:59 Notice    Detected iface LAN/4, MAC :0c:29:06:ed:41.
> 17:03:59 Notice    Parsing .\server.conf config file...
> 17:03:59 Info      Interface LAN/4 configuration has been loaded.
> 17:03:59 Notice    Running in stateful mode.
> 17:03:59 Info      My duid is 00:01:00:06:44:fe:da:f4:00:0c:29:06:ed:41.
> 17:03:59 Notice    Creating multicast (ff02::1:2) socket on LAN/4
> (LAN/4) interface.
> 17:03:59 Error     Unable to join multicast group.
> 17:03:59 Critical  Proper socket creation failed.
> 17:03:59 Critical  Fatal error during TransMgr initialization.
>
> It fails, but it should definitely get further than to "Parsing
> .\server.conf config file...".
>
> I finally managed to find what is wrong with "Unable to join
> multicast group" and fixed version can be downloaded from:
>
> http://web.hisoftware.cz/sob/download/dibbler-server-0.4.1-w2k.zip
>
> Give it a try, it works for me here.
>
>                                            Sob
>
> At 05:02 6.9.2006, you wrote:
> >Hi,
> >
> >I installed the DHCP server on a Windows 2000 SP4 (Service Pack 4)
> >machine (after having installed the IPv6 protocol as per the user-guide).
> >On trying to start the DHCP server, the server ends up in an error
> >and I have not been able to get it up and running.
> >
> >I am using the default configuration file as attached, and when I
> >see the error, I see that the last entry in the server.log was
> >"Parsing .\server.conf config file...".
> >
> >I would appreciate if anybody lets me know what might be the
> >possible issue and any pointers in getting to run this server.
> >
> >Thanks,
> >Avinash.
>
> _______________________________________________
> http://klub.com.pl/cgi-bin/mailman/listinfo/dibbler
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://klub.com.pl/pipermail/dibbler/attachments/20060906/ff24cc8a/attachment.htm 


More information about the Dibbler mailing list